FAQ|Contact|Disclaimer

- FAQ -

 • 1. Voor wie is Shared-house.com bedoeld ?
  De site richt zich op:
  - vakantiegangers, die een vakantiehuis zoeken om te huren. In de bergen, op het platte land, aan zee etc.!

  - eigenaren of beheerders van een vakantiehuis, appartement, familiehuis of elk ander onroerend goed, die de beschikbaarheid en bezetting willen plannen en indien gewenst de huurmogelijkheid willen adverteren op internet.

  - De medegebruikers van een gemeenschappelijk bezit of een groep, die op andere basis het gebruik van een (vakantie) woonruimte delen. Zij kunnen de beschikbaarheid inzien en een reserveringsaanvraag doen.

  De inschrijving en het gebruik van Shared-house.com is gratis. Inclusief de mogelijkheid om een advertentie te plaatsen voor onbepaalde tijd. (dit kost meestal een flink bedrag op bestaande sites) Bovendien bezit shared-house een workflow generator, die de verzoeken voor informatie of reservering mogelijk maakt (als u vakantieganger of medegebruiker bent) en tevens u in de gelegenheid stelt om erop te antwoorden( eigenaar of beheerder). Zodra er iets gebeurt (nieuwe aanvraag, reserveringsbevesting,..) Zorgt de "workflow" ervoor dat er een email naar u verstuurd wordt..

 • 2. Wat houdt "workflow" in ?
  Het is een extra vergeleken met bestaande internet advertentie sites of internet agenda's/kalenders! De workflow generator maakt de verzoeken voor informatie of reservering mogelijk (als u vakantieganger of medegebruiker bent) en stelt u ( eigenaar of beheerder) tevens in de gelegenheid om erop te antwoorden. Zodra er iets gebeurt (nieuwe aanvraag, reserveringsbevesting,..) Zorgt de "workflow" ervoor dat er een email naar u verstuurd wordt.

  De workflow neemt het profiel van de gebruikers met betrekking tot het object( vakantiehuis etc) en verblijfsstatus als uitgangspunt. Hij bepaalt de acties, die u kunt nemen en verzendt vervolgens automatisch een bericht naar de juiste bestemmingen. Bij voorbeeld: Een reserveringsaanvraag is verzonden aan de eigenaar van de vakantiewoning. Deze kan ofwel de aanvraag accepteren of weigeren. De workflow verstuurt automatisch een bericht naar de aanvrager om hem op de hoogte te stellen van het antwoord.
 • 3. Waarom aanmelden / registreren ?
  U kunt zich aanmelden door u in te schrijven op de site of te reageren op een uitnodiging van iemand die reeds aangemeld is. Het is geheel gratis.

  Shared-house.com kent 3 profielen van gebruikers met betrekking tot de woningen:

  - profiel eigenaar/beheerder: met dit profiel kunnen alle transacties mbt de woning verricht worden.( de beschrijving van de woning, de plaats, de koppeling met de foto's, de tarieven en de beslissing om wel of niet on line te adverteren.) Hij kan andere gebruikers koppelen aan de woning, met een profiel van eigenaar of alleen gebruiker. Hij beantwoordt de aanvragen voor informatie of reservering van gebruikers met andere profielen( of andere eigenaren)

  - profiel gebruiker: dit profiel wordt aan een woning gekoppeld( door een gebruiker met het profiel eigenaar) en heeft toegang tot de pagina's/gegevens van de woning( o.a. beschikbare periodes) ook wanneer met de woning niet on line geadverteerd wordt. Hij kan aanvragen doen voor informatie of reservering, waarop de eigenaar kan antwoorden.

  - profiel vakantieganger: dit profiel is niet gekoppeld aan een woning en kan alleen die woningen zien die on line geadverteerd worden. Hij kan aanvragen doen voor informatie of reservering.
 • 4. Ik heb een reserveringsaanvraag ontvangen, wat moet ik doen ?
  Het betreft een bericht dat automatisch door het "workflow" systeem is gegenereerd. Een reserveringsaanvraag is een status die een verblijfsperiode kan aannemen. Met de gegevens van de periode en de status kunt u planning maken voor de bezetting van de woning.

  De mogelijke stutus van een verblijfsperiode zijn:

  - Verzoek voor informatie in behandeling
  - Verzoek voor informatie beantwoord
  - Reserveringsaanvraag
  - Reservering bevestigd
  - Reserveringsaanvraag afgewezen
  - Geannuleerd


  De workflow bepaalt de acties die u kunt ondernemen afhankelijk van uw profiel met betrekking tot de woning.
 • 5. Het is gratis, hoe wordt het dan bekostigd ?
  Wel eigenlijk zijn er op dit moment nog geen inkomsten. De bedoeling is uiteraard om inkomsten te genereren met reclame en later speciale diensten, die niet gratis zijn.
 • 6. Mijn advertentie wordt niet vaak bekeken. Wat kan ik doen om meer bezoekers te trekken ?
  In plaats van te moeten betalen voor een advertentie op een vakantiehuis verhuur site, kunt u beter een advertentie op de belangrijkste zoekmachine van internet zetten. Dus op Google!

  Om dat de bewerkstelligen klik op de knop/toets hieronder, schrijf u in op het programma Adwords en maak een advertentie die verwijst naar uw advertentie op www.shared-house.com. U moet met zorg uw "kenmerkende" zoek woorden kiezen( geef bijvoorbeeld het type woning aan en de plaats).